Evenementenhal Gorinchem – 11 & 12 september 2024

Uitvaart Expo: een nieuwe samenwerking met als titel ‘Rouwbloemen voor het Leven’ zorgt voor een unieke beleving

GORINCHEM – De vakbeurs Uitvaart Expo slaat de handen ineen met de Koninklijke Vereniging Bloemist Winkeliers (VBW), Afscheid met Bloemen en Smithers-Oasis. De samenwerking houdt in dat bloemen, duurzaamheid, demonstraties en rouwwerk een opvallende plek krijgen op deze nieuwe en verrassende beurs in de uitvaartsector. Onder de titel ‘Rouwbloemen voor het Leven’ gaan deze drie partijen dit thema op een zeer prikkelende en unieke manier etaleren.

Lilian Janssen, van Afscheid met Bloemen, deelt haar enthousiasme: ‘We zullen de kracht van bloemen en duurzaamheid demonstreren, met inspirerende demo’s en prachtig rouwwerk als stralend middelpunt. Ook laten we zien hoe we met ons fantastisch netwerk kunnen faciliteren en ontzorgen.’ Chris Derksen, van Afscheid met Bloemen vervolgt: ‘Bloemen hebben iets wonderlijks, ze geven troost en warmte. Onze vakbloemisten laten op Uitvaart Expo zien hoe je deze emotie en medeleven vertaald in een prachtig bloemwerk.’

Bram Rijkers, namens VBW, voegt toe: “Niets maakt een uitvaart zo persoonlijk als bloemen. We willen dat graag laten zien op de Expo en willen daarbij ook laten zien op welke wijze we elke dag bezig zijn om onze sector en producten verder te verduurzamen. Het is geweldig om onze passie voor bloemen en vakmanschap te delen op zo’n waardevol platform. ” Chris Martens, van Smithers-Oasis, benadrukt: “Onze focus ligt op duurzame, innovatieve en kwalitatieve producten, en via demonstraties met onze OASIS® producten zullen we de bezoekers verrassen en inspireren.

Uitvaart Expo belooft een boeiende en prikkelende ervaring te worden, met aandacht voor het culturele aspect, kennissessies, start-ups, design en een carrièreplein. Het gratis toegankelijke event voor uitvaartondernemers en professionals in de branche, biedt bovendien een warm welkom met koffie,
cake en een overvloed aan inspiratie. Mis deze kans niet om Uitvaart Expo 2024 te ervaren op woensdag 11 september van 10.00 tot 21.00 uur en op donderdag 12 september van 10.00 tot 17.00 uur in Evenementenhal Gorinchem. Voor meer informatie, bezoek www.uitvaart-expo.nl.

 

Belangrijke update

Trots kunnen wij melden dat VTU en Easyfairs de samenwerking aangaan voor de organisatie van de VTU Uitvaart Vakbeurs in 2026. Dat betekent dat de VTU Uitvaart Vakbeurs in 2026 wederom zal plaatsvinden in Evenementenhal Gorinchem.

In september 2024 waren er zowel door Easyfairs als door de VTU activiteiten gepland, respectievelijk de Uitvaart Expo en VTU Uitvaart Vakdag. Voortvloeiend uit deze hernieuwde samenwerking en gezamenlijk toewerkend naar de VTU Uitvaart Vakbeurs in 2026, is besloten om de Uitvaart Expo 2024 gepland voor 11/12 september te annuleren.